Áfonyás zab

Szerző: | dec 4, 2018 | Recept, Reggeli

Édes gabonareggeli – Áfonyás zab

E-mentes övezet Rádióműsorban mindig téma a reggeli. Mit reggeliztél ma Gábor? – a szokásos kérdés.
Sebestyén Balázs - Tóth Gábor E-mentes övezet, avagy mit reggeliztél ma?Amikor megszületett az első E-mentes övezet könyvünk: Sebestyén Balázs -Tóth Gábor: E-mentes övezet 1., avagy mit reggeliztél ma? Arra gondoltunk, feltétlen fontos, hogy pár receptet megmutathassunk, hogy tényleg ilyen jó, és milyen tápláló reggeliket fogyasztunk.

Sok embert a reggeli fontosságáról is meg kell győznünk, sokan pedig maradnak a kis szendvicsüknél, pedig a reggeli is lehet változatos, sőt vegán. mutatunk számunkra néhány fajtát.

A könyv receptjeinek megálmodója és elkészítője: Sipos Gyöngyi, aki nagyon-nagyon ízletes vegán ételeket kísérletezett ki, és blogjában nagyon-sok étel megtalálható. >> Sipos Gyöngyi blog: vegalife.blog.hu.

Mai recept:

 

Áfonyás zab előtt

Sebestyén Balázs -Tóth Gábor: E-mentes övezet 1., avagy mit reggeliztél ma? könyvből

 

áfonya áfonyás zabhozMiért fogyasszunk áfonyát?

Az áfonya jótékony hatásai között meg kell említenünk az antioxidáns védelmet. Nagyon jó hatással van a szív-és érrendszerre, erősíti a szellemi tevékenységünket, jó hatással van a szemre és a vércukorszintre. Sok vasat, A, C és D vitaminokat tartalmaz.
Az áfonya helyett természetesen más gyümölcsöt is használhatunk. Fagyasztott áfonya vagy más gyümölcs esetén feltétlen várjuk meg a kiolvadást.

Miért fogyasszunk zabot?

A zabpehely kedvelt alapanyaga a reggeliknek. Változatosan elkészíthető, amellett pedig, tele van rosttal, kiváló forrása a kalciumnak, a káliumnak, a magnéziumnak, a foszfornak és a szelénnek, vasat és mangánt is tartalmaz. A zabot kevesebben használják, pedig hosszú időre jóllakottság érzést ad.

Áfonyás zab recept

Tényleg csak egyszerűen!

Hozzávalók:

  • 1 bögre érett fekete áfonya (fagyasztott is lehet,
  • használhatunk fagyasztott bogyós gyümölcsöket is)
  • 1 bögre zab
  • víz
  • növényi tej
  • 1 doboz natúr vagy szójajoghurt

Elkészítés:

Előző este mossuk meg és áztassuk be a zabot egy éjszakára annyi vízben, amennyi jól ellepi. Reggel adjunk hozzá még vizet vagy növényi tejet, annyit, amennyi épp ellepi, majd főzzük puhára.

Amikor megfőtt, a zabszemek puhák, akkor kétféleképpen tálalhatjuk. Vagy az egészet összekeverjük a joghurttal és az áfonyával vagy bogyós gyümölcsdarabokkal óvatosan, hogy a szemek ne törjenek össze; vagy teszünk a tányérunkra zabot, a tetejére joghurtot, amit megszórunk áfonyával vagy bogyós gyümölccsel.

Jó étvágyat kívánunk! 

Áfonyás zab E-mentes övezet1 recept

TÓTH GÁBOR - BIO GABI - az "egészségmérnök"

okleveles élelmiszeripari fejlesztőmérnök
Célom, hogy tudományos alapon segítsek az egészségtudatos táplálkozás, a reformétrend és az egészségvédő életvezetés kialakításában.

E-MENTES.COM BLOG BEJEGYZÉSEI

KENYERET OKOSAN!

KENYERET OKOSAN! Okos kenyerek Bio Gabi receptúrája alapján Hosszas, több éves fejlesztői munka után bevezetésre került 2019. január 10-étől az Interspar áruházakban két új kenyérfejlesztésünk, a Zabos-sokgabonás vekni, valamint az Erővekni amelyek alapanyagaikban a...

bővebben

Erdei gyümölcsös hajdinakása

Édes gabonareggeli – Erdei gyümölcsös hajdinakása  Mit reggeliztél ma Gábor? – a szokásos kérdés a E-mentes övezet műsorban..Amikor megszületett az első E-mentes övezet könyvünk: Sebestyén Balázs -Tóth Gábor: E-mentes övezet 1., avagy mit reggeliztél ma? A könyv akkor...

bővebben

Gyógygombák hatásai

GyógygombákHazánkban sokáig szinte ismeretlenek voltak a gyógygombák.  A kutatók számos gombafajnál kimutattak speciális gyógyhatásokat, és természetesen mind a mai napig komoly szakmai figyelem kíséri ezeket a készítményeket a Távol-Keleten. Japánban nagyon...

bővebben