fbpx

Felkészülés a hideg évszakra – gyógygombákkal

Szerző: | nov 30, 2018 | Hasznos információk

Felkészülés a hideg évszakra – gyógygombákkal

Sokszor felmerülő kérdés: mi a teendőnk az étrend-kiegészítők használata terén, a téli időszak közeledtével. Tudjuk, hogy szükségünk van antioxidáns vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, így nem kevesen nekilátnak a „multivitaminok” beszerzésének és bevitelének. Úgy gondoljuk, nincs más dolgunk, mint a szokásos „A-Z-ig” termékeket megvesszük évről-évre, és megnyugtatásul egész télen ezeket használjuk.
Ez azonban legtöbb esetben nem segít, és könnyen megdöbbenhetünk, ha ugyanolyan eséllyel kapunk vírusos fertőzéseket, mint azok az emberek, akik ilyen termékeket nem használnak.
Ennek oka, hogy az egyszerre bevitt számtalanféle vitamin és nyomelem nemcsak egymást segítő (szinergens), hanem egymás hatását gátló (antagonista) is lehet, azaz együtt használva nem hogy nem segít, hanem hátráltathat.

A hatékony megoldás érdekében három fő út lehet járható:

1. Nem „A-Z-ig” készítményeket veszünk, hanem olyanokat, melyekben csak 3-4 -féle vitamin, nyomelem, illetve antioxidáns található (Pl. A-, E-, C-vitamin és szelén), majd ezek elfogyása után hasonló típusú, de más összetételű készítményt veszünk, így a szervezet nem szokik hozzá az adott összetevőkhöz (ún. rotációs használat).
2. Időszakonként lökésterápiát alkalmazunk, azaz egy-egy készítményt a megszokottnál nagyobb dózisban alkalmazunk, így a szervezet váratlanul sokkal több hatóanyagot kap, amely jelentős védő hatást kölcsönözhet a szervezetnek. Ezt a módszert alkalmazhatjuk hetente egy vagy két alkalommal (az egymást követő heteken nem azonos napokon), és egyhuzamban is, például 3-5 napig, majd 10-14 nap szünet. Minden szervezet máshogy reagál, így hasznos saját részre kikísérletezni a jó megoldást. A C-vitamin adása esetében például hasznosabb az ilyen adás, mint az állandó dózis, a nap azonos idejében bevéve.
3. Új hatóanyag bevitele a téli időszakban. Nagyon ritkán élünk ezzel a technikával, pedig felbecsülhetetlen a jelentősége. A szervezetet a hideg évszak közeledtével érdemes „meglepni”, egy-egy új készítménnyel, hatóanyaggal legyen az egy flavoniodokat ,polifenolokat tartalmazó termék, vagy egy gyógygomba-készítmény. Először csak kis mennyiséget adunk az új vegyületekből, így az immunrendszer megismeri, reagál rá. Ez után növelhetjük a napi adagot, és egy kúrát végezhetünk az adott készítménnyel, amely busásan visszatérül a téli időszakban. A speciális hatóanyagok (pl. a gyógygombákban lévő béta-glükán, vagy más poliszacharidok, a csicsóka inulinja, a szőlőmagban lévő OPC-ék, stb) az immunrendszer egy-egy szegmensét aktiválják, amelyek adott esetben gyorsabban reagálnak a vírusok és tumorsejtek ellen, vagy éppen a hasznos flóra valamely tagját erősítik. A különböző készítmények ilyen jellegű adása 3-4 hétig igen hasznos a prevencióban.
Évente több alkalommal érdemes gyógygomba-termékeket is használni 30-60 napig, hiszen ezek immunrendszeri hatása szinte semmi mással nem helyettesíthető. Célzottan serkentik az immunrendszer „killer-mechanizmusainak”, a nyálkahártyákat védő immunsejteknek a hatékonyságát, valamint az inzulin-rendszer egyensúlyát. Emellett élhetünk a gyógy- és fűszernövények értékeivel, valamint például a méhészeti termékek hasznosságával is.

Blnce gyógygomba termékek

 

TÓTH GÁBOR - BIO GABI - az "egészségmérnök"

okleveles élelmiszeripari fejlesztőmérnök
Célom, hogy tudományos alapon segítsek az egészségtudatos táplálkozás, a reformétrend és az egészségvédő életvezetés kialakításában.

E-MENTES.COM BLOG BEJEGYZÉSEI

Hogy készülnek a blnce termékek?

blnce termékek - hitvallás Mit eszünk meg, befolyásolja az egész életünket, az egészségünket és a hangulatunkat. A blnce termékekről a hitvallás már sokat elárul: "JOGUNK VAN EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZNI ÉS A LEHETŐ LEGTÖBB TÁPANYAGOT HORDOZÓ ÉLELMISZEREKHEZ HOZZÁJUTNI! ERRŐL...

bővebben

Vacsoraötlet: vegán „kocsonya”

Vacsoraötlet: vegán „kocsonya” Összetevők Mindenféle zöldség, ami van otthon vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehér répa, zeller, petrezselyem,1 evőkanál adalékmentes vegeta (elhagyható),1 evőkanál parajdi só,kukoricacsíraolaj,kókuszolaj,1 csomag füstölt tofu,1,5...

bővebben

KENYERET OKOSAN!

KENYERET OKOSAN! Okos kenyerek Bio Gabi receptúrája alapján Hosszas, több éves fejlesztői munka után bevezetésre került 2019. január 10-étől az Interspar áruházakban két új kenyérfejlesztésünk, a Zabos-sokgabonás vekni, valamint az Erővekni amelyek alapanyagaikban a...

bővebben