fbpx

Blansírozott mandula

908 Ft3 879 Ft ÁFA-val


A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Blansírozott mandula kitűnő nassolnivaló. A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a liszt-érzékenyek számára.

 

Kiürítés

Leírás

Balázs és Bio Gabi ajánlásával e-mentes webshop

A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a “rossz” koleszterin szintjét. Blansírozott mandula nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától. A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a liszt-érzékenyek számára.

Egész sor B-vitamin komplexumot tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin), de jó adag folsav is van benne. Ezek az enzimek hatóerőként működnek a sejtekben zajló metabolizálási folyamatokban.Kiváló ásványi anyagforrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz. Mindössze napi egy marék Blansírozott mandula biztosítja az ásványi anyag-, vitamin- és fehérjeszükségletet.

Allergén információ: a termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült

Felhasználás

Fogyasztható nyersen, sózva vagy édesítve. Az édesmandula-tej rendkívül népszerű ital Indiában és Dél-Ázsiában.Dióval keverve, a curry-s rizs közkedvelt alapanyaga a Távol-Keleten. Pehelyként, desszertekre, fagylaltokra szórva igen mutatós. Gyakran keverik édességek, sütemények, kekszek, torták masszájába. A mandulavaj alapanyaga és ilyen formában a friss mandulára érzékenyek is fogyaszthatják.