fbpx

Tóth Gábor: Kézben tartott idő

1 690 Ft ÁFA-val

Az életidő- és életerő gazdálkodás művészete a hétköznapi ember életében

Józan önértékeléssel, az életidő és életerő helyes beosztásával megtehetjük a lelki nyugalom felé vezető első lépéseket.

Leírás

A legtöbb ember nyugtalan. Az idő szorításában éli rohanó hétköznapjait, tanul, dolgozik, házat épít, hiteleket törleszt és gyermeket nevel.

Mit tesznek velünk a felvállalt terhek?
felmorzsolják fizikai és lelki tartalékokat
feladatai összetornyosulnak, restanciája egyre nő,
ígéreteit nem tudja teljesíteni,
állandósuló belső feszültségei egyre jobban kimerítik idegrendszerét.

Ennek fő oka a helytelen életidő, és életerő-gazdálkodás. Józan önértékeléssel, az életidő és életerő helyes beosztásával megtehetjük a lelki nyugalom felé vezető első lépéseket. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani: Tóth Gábor: Kézben tartott idő számos konkrét tanáccsal, a kérdés elméleti és gyakorlati oldalát egyaránt megvizsgálva.

Miről szól Tóth Gábor: Kézben tartott idő – Az életidő- és életerő gazdálkodás művészete a hétköznapi ember életében című könyv?

Az időbeosztás zsákutcáiról, a gyorséttermek „kivetett hálóiról”, az időzavar okozta stressz hatásairól, az ember „három arcáról”, az idő „rablóiról”, az elhullatott időmorzsákról, a bőbeszédűségről, a munkacsapdáról és az eredményes csoportmunka feltételeiről. Emellett szó esik a lelki és fizikai megfáradás okairól, a felesleges- és veszteségidők mibenlétéről, az idő- és munkatervről, az önfényképezésről, valamint az idő etikai vonatkozásairól. Egyszóval rólunk szól. nem menedzsereknek és igazgatóknak, hanem minden időzavarral küzdő embernek íródott, beleértve a fiatal családanyát, a munkáját megszállottan végző családfőt, és az unokái jólétéért élő nyugdíjast is.

A könyvet Dr Csiszár Miklós, a Péterffi Sándor u-i Kórház „elfoglalt” sebészorvosa lektorálta és véleményezte.