fbpx

Új Életmód 21 napos életmódváltó program

Szerző: feb 18, 2019Hasznos információk0 hozzászólás

Kedves Ismerőseink, Olvasóink és az Új Életmód programban résztvevők!

(Szakértők: Horzsa Krisztina, Szökrönyös Katalin, Tóth Gábor)

Egy 21 napos életmódváltó programot hívtunk életre, amely hivatalosan 2019. február 18-án, hétfőn kezdődik és 21 napig, azaz három hétig tart. A program alapvetően étrendi változtatásokat és ajánlásokat fogalmaz meg, amelyet követve egy könnyű életmódváltó, illetve súlykontroll diéta érhető el.

Természetesen mindig nehéz egy olyan programot összeállítani, amely konkrét ajánlásokat tesz, hiszen mindannyian mások vagyunk: eltér az anyagcserénk, a gyomorsavtermelésünk, tranzitidő (a táplálék haladási ideje a tápcsatornában). Egyesek vegyes táplálkozáson, mások vegetáriánus vagy vegán étrenden vannak, emellett az allergiák és intoleranciák is befolyásolóak.

 

Növényi alapú étrend

Az Új Életmód program növényi alapú étrendre alapoz, amit természetesen ki-ki egyénileg változtathat, átszabhat saját ízlése szerint. A helyettesítés során érdemes figyelni arra, hogy a kihagyott élelmiszert hasonló típusú nyersanyaggal pótoljuk, ebben szívesen segít dietetikusunk, Horzsa Krisztina, az Ételem.hu szakértője. Az állati eredetű termékek között a zsíros húsokat és általánosan a tehéntejet és tejtermékeket (zsíros és félzsíros túrók, krémtúrók sajtok és krémsajtok, vajkrémek, krémjoghurtok, tejföl) nem ajánljuk. A natúr joghurt (nem krémjoghurt, ami a tejszín hozzáadása miatt nem szerencsés) és kefir alacsony zsírtartalmúak, így jobbak, hasonlóan a zsírszegény túrók, cottage cheese is (Megjegyzés: a tejtermékek teljes kiiktatása a program ideje alatt segít a súlycsökkentésben.)

 E-mentes webshop

 

3 étkezés

Az étrend főszabályként 3 étkezésből tevődik össze, hiszen nem baj, ha 5 óra eltelik az étkezések között. Ha valaki tízóraira és uzsonnára vágyik, természetesen dietetikusunk ebben is tud segíteni. A kreatív főzéstudomány terén segítségül hívtuk az Ételem.hu gasztronómiai szakértőjét, Szökrönyös Katit, akinek feltehetitek konyhatechnikai jellegű kérdéseiteket.

A program során kifejezett éhségérzetre nem számítunk, a jóllakottságot a bőséges reggeli támogatja. Fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő reggelizésre, mivel a kapkodó reggelizés vagy a kimaradt reggeli étkezés későbbi éhségérzetet okozhat és délutáni, esti túlevéshez vezethet. Délelőtt bőséges folyadékbevitel (víz, édesítetlen gyógytea) javasolt (1 nagy pohár óránként).

Az ebéd megrendelhető (Okosfalat), vagy élhetünk a munkahelyi lehetőségekkel (rizs, burgonya, tésztafélék csökkentésével), egyéb súlykontroll menükkel, ízlés szerint. Az Okosfalat fogásokat nem fogyókúra céljából fejlesztették (Bio Gabi és a Jófalat szakmai csapata), azonban jól beilleszthetők második főétkezésként, hiszen ez után nagy étkezésre már nem kerül sor. A nap folyamán tehát a két nagy étkezésünk a reggeli és az ebéd.

Új Életmód 21 napos program étrend?

Az Új Életmód 21 napos program étrendjét dietetikus, szakács és élelmiszeripari mérnök építette fel. Igyekeztünk inkább irányelveket közreadni, az étrendi javaslatok és receptek is ezt a célt szolgálják. Nem baj, ha nem sikerül pontosan a megadott ételeket elkészíteni, de segítséget kaphatunk arra nézve, milyen típusú ételeket fogyasszuk és az egyes fogásokat miből, hogyan készítsük el. Cél az egyszerűség, a praktikusság és az előre tervezés. Ha tudjuk mit mikor fogunk enni, elkerülhetjük a „váratlan nassolásokat”, a tervezettség rendszert és biztonságot, nyugalmat fog adni.

Napi szinten általánosan 1400-1500 kcal-át, ezen belül 60-70 g fehérjét, 180-200g szénhidrátot és 40-50g zsiradékot tartalmaznak az ajánlások, amelyek szem előtt tartásával komoly eredmények érhetőek el, már rövidebb távon is.

A program egyik kulcseleme a délutáni-esti étkezések helyettesítése GABA (gamma-amino-vajsav) tartalmú bio készítményekkel (ezek vércukorszint-beállító hatása szakmailag igazolt), valamint egyéb, magas rosttartalmú termékekkel. E tekintetben otthoni ételkészítést (salátafélék, krémlevesek, shake-ek) javasolunk, illetve a Blnce szakmai fejlesztései közül válogattunk.

Blnce készítmények

blnce termékek az e-mentes.com webshopban

Kiemelten javasolt Blnce készítmények a program ideje alatt: Pro3 vaníliás fehérjepor (rizs-borsó-kendermag alapú) vagy Prorice natúr rizsfehérjepor; Bio Lenmag crunchy bifidobaktériumokkal, szelénnel; Multi Rost keverék; Slim Flash áfonyás és vaníliás termék (napi egy vagy két teljes étkezést helyettesítő készítmény). Természetesen a Lady, Relax, Senior 50+ és Sport formulák is használhatók müzlikhez, shake-ekhez adva. A készítmények egyensúlyban tartják a vércukorszintet, fenntartják a teltségérzést, a normál egészséges, rostban gazdag étkezés mellett.

A program eredményességének titka tehát az ebéd után időszakban történő tudatosság, egészen a lefekvésig. Nem cél az éhezés, sőt a program során „nem szabad” megjelennie a kifejezett éhségérzetnek, vagyis úgy érdemes felépíteni az egyéni étrendet, hogy kellemes, jó közérzetünk legyen egész nap. Ugyanakkor szükséges némi akaraterő is az esti órákban, amikor igazán nem leszünk éhesek (hiszen a GABA-alapú termékek „tudják a dolgukat”), de megszokásból ennénk valamit, vagy a hűtőszekrényt kinyitjuk. Nos ez utóbbi esetekben igyekezzünk úrrá lenni a megszokásaink felett, és ha mindenképpen ennénk valamit, kizárólag csak a salátafélék, levesek, shake-ek közül válogassunk.

Testmozgás

Szinte mondani sem kell, hogy egy ilyen programhoz a rendszeres testmozgás hozzátartozik, pusztán étrenddel nehéz a testsúlyt kontroll alatt tartani, emellett a heti 3-4 szeri testedzésnek számos más előnye is van. A jelenlegi 21 napos program nem tartalmaz kifejezett mozgásprogramot, így ezt egyénileg mindenkire rábízzuk; a legkisebb „kimozdulás”, séta, kocogás, lépcsőzés, torna, stb is már előnynek számít. Természetesen ha sporttal kapcsolatos kérdés merül fel, az Ételem.hu edzői segítenek.

Ezúton kívánunk sok sikert a programhoz, és természetesen igyekszünk minden kérdésre megfelelni a 21 nap alatt is.

Tisztelettel, az Ételem.hu szakmai csapata nevében: Tóth Gábor

A program részletes menüje itt érhető el:

http://etelem.hu/uj-eletmod-21-nap-alatt/

Blnce termékek az e-mentes.com oldalon is elérhetőek.

 

TÓTH GÁBOR - BIO GABI - az "egészségmérnök"

okleveles élelmiszeripari fejlesztőmérnök
Célom, hogy tudományos alapon segítsek az egészségtudatos táplálkozás, a reformétrend és az egészségvédő életvezetés kialakításában.

E-MENTES.COM BLOG BEJEGYZÉSEI

Hogy készülnek a blnce termékek?

Hogy készülnek a blnce termékek?

blnce termékek - hitvallás Mit eszünk meg, befolyásolja az egész életünket, az egészségünket és a hangulatunkat. A blnce termékekről a hitvallás már sokat elárul: "JOGUNK VAN EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZNI ÉS A LEHETŐ LEGTÖBB TÁPANYAGOT HORDOZÓ ÉLELMISZEREKHEZ HOZZÁJUTNI! ERRŐL...

bővebben
Vacsoraötlet: vegán „kocsonya”

Vacsoraötlet: vegán „kocsonya”

Vacsoraötlet: vegán „kocsonya” Összetevők Mindenféle zöldség, ami van otthon vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehér répa, zeller, petrezselyem,1 evőkanál adalékmentes vegeta (elhagyható),1 evőkanál parajdi só,kukoricacsíraolaj,kókuszolaj,1 csomag füstölt tofu,1,5...

bővebben
KENYERET OKOSAN!

KENYERET OKOSAN!

KENYERET OKOSAN! Okos kenyerek Bio Gabi receptúrája alapján Hosszas, több éves fejlesztői munka után bevezetésre került 2019. január 10-étől az Interspar áruházakban két új kenyérfejlesztésünk, a Zabos-sokgabonás vekni, valamint az Erővekni amelyek alapanyagaikban a...

bővebben
Erdei gyümölcsös hajdinakása

Erdei gyümölcsös hajdinakása

Édes gabonareggeli – Erdei gyümölcsös hajdinakása  Mit reggeliztél ma Gábor? – a szokásos kérdés a E-mentes övezet műsorban..Amikor megszületett az első E-mentes övezet könyvünk: Sebestyén Balázs -Tóth Gábor: E-mentes övezet 1., avagy mit reggeliztél ma? A könyv akkor...

bővebben